Avsalta Havsvatten Nu

Vatten är det brist utav, på en VATTEN planet!? Avsalta Havsvatten Nu!


Monday 17 October 2011

Ponera att E-cat fungerar, vad händer då?

Om E-cat (eller någon liknande billig teknik) fungerar och börjar säljas i miljontals snabbt, vad händer då med  tex vattenkraften, rivs dammar då?http://ecatnews.com/

http://www.nyteknik.se/nyheter/energi_miljo/energi/article3292479.ece


Vad händer med Ekonomin? Tar den ett glädje skutt för alla elbrukare och eller har det svåra konsekvenser för tex Sveriges väl och vä i stort?


För tredje världen borde det vara en mycket glad nyhet då de bla kunde förvara en ny-skjuten Antilopp i en frys under lång tid, och ha en lugnade effekt på folk som hade mat och vatten i tillräckliga mängder.


Man kan ju bara hoppas då tex vatten utvinningsutrustning nog inte kommer att tillverkas Solceller till här utav arbetslösa invandrare,  flyktingar och svenskar (friska frivilliga  givetvis) på många Solvarv tyvärr, man önskade ju att solceller mm tillverkadfes i stor skala till bistånd  med detta upplägg bla i länken  http://l-hs.blogspot.com/2011/10/arbetslosa-svenskar-och-invandrare.html

Man undrar ju om media som inte skriver artiklar om E-caten  överhuvudtaget inte vill sätta igång spekulationer (eller så har de så bra kunskaper redan och avfärdat det hela)  med några nerv kittlande rader med tanke på aktier i oljebolagen , men det går ju att använda pipeline till annat än olja, och olja kommer ju alltid att behövas till tex plastpåsar och givetvis en omställnings tid för motorer att gå på vätgas eller   batterier, så vad skulle hända på tex ett par år , skulle kraftvärks dammarna rivas och kärnkraften fasas snabbt ut med ekonomiska glädje skutt eller stor oro till en början?



En länk tillagd 19 okt 2011  till en artikel på Forbes http://www.forbes.com/sites/markgibbs/2011/10/17/hello-cheap-energy-hello-brave-new-world/ ang e-cat och funderingar om den fungerar, och där författaren skriver om ångmaskiner i bilar och fartyg, vilket ju är mera direktvärkande tillämpningar om e-caten fungerar.



Skriver återigen ;Kommer bli mycket spännande att se vad som händer den 28 Oktober 2011 om E-caten fungerar. Lite av tidigare skrivet om den och länkar till NyTeknik nedan.

SÖNDAGEN DEN 18:E SEPTEMBER 2011


Vatten pipelines i öknen


Blir en mycket spännande

Oktober månad  ang Rossis  E-Cat och man får hoppas att den fungerar. Oljebolagen kan ju börja dra sina pipelins för vatten i stället för olja i öknar mm.


Film om senaste katalysatorn
http://www.nyteknik.se/nyheter/energi_miljo/energi/article3264007.ece

Katalysator lådanhttp://www.nyteknik.se/nyheter/energi_miljo/energi/article3263996.ece

En låda på 1 Megawatt skulle ju tex kunna avsalta 500 kubikmeter havsvatten i timmen (med en förbrukning på  2 kwh per kubikmeter )

Man får ju hoppas att FN mfl köper in några sådana lådor lådor och ställer dem dels vid Afrikas Horn.


Man kunde ju gräva kanaler för saltvatten som fick bilda sjöar  längre in i öknar som man sedan tog vatten i från också för att avsalta. Kan väl bli en del miljö frågor med saltvatten som rinner ned men det borde ju vara på ett begränsat område kring kanalerna och sjöarna i sådana fall.
http://www.idg.se/2.1085/1.401554/bevattna-oknen--men-hur
http://www.dn.se/ekonomi/opalitliga-bolag-far-hard-kritik
http://svt.se/2.22620/1.2569530/hostkyla_ger_stigande_elpriser
http://www.dn.se/ekonomi/elhandlare-tror-pa-langt-stopp
http://www.nyteknik.se/nyheter/energi_miljo/solenergi/article3288235.ece
http://www.svd.se/naringsliv/tva-karnreaktorer-ska-tas-i-drift_6557651.svd
http://hd.se/skane/2011/10/17/danmark-tror-pa-billig-svensk-el/

No comments:

Post a Comment