Avsalta Havsvatten Nu

Vatten är det brist utav, på en VATTEN planet!? Avsalta Havsvatten Nu!


Tuesday 8 February 2011

11-åring stöldturné , vad driver

11-åring togs till Sverige för stöldturné | Inrikes | SvD

folk att sno barns barndom på detta sätt, är det förtvivlad fattigdom eller?

14 comments:

  1. Försök med girighet. Så fattiga är inte organisatörerna eftersom de kan ordna resor, falska papper och boenden på de orter där de begår brotten.

    Det här är bara en av den organiserade brottslighetens många tentakler.

    ReplyDelete
  2. JO men en väldigt fattig man kanske får till mat medan han planerar det hela och blir utnyttjad utav organisatörerna.

    Jag försöker bara förstå där av det som låter som ett försvar vilket inte är meningen, men man borde ha något grundsystem där folk inte tog sådana vidriga chanser , denne man när han blir mätt och belåten kommer ju att behöva droger för att inte skämmas ögonen ur sig och då gynnas ju droghandeln, så många olika led dras in i dessa mänskliga tragedier och spiller över till andra människor.

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  4. KM skrev följande som jag har redigerat lite, så att det inte blir hets mot folkgrupp:

    Anonym Anonym sa...

    Skriver under på girighet. Det är ju organiserat och mkt vanligt förekommande över hela Europa!

    Organiserat huvudsakligen av ....

    //KM

    8 feb 2011 12:11:00

    ReplyDelete
  5. Ja KM kanske vissa kan bli piskade till att bli mera benägna att ta droger och bli kallhamrade för att överleva?

    Hur löser man det ?

    ReplyDelete
  6. Nja, det är ju organiserade ligor så att skylla på fattigdom och desperation det håller inte. Man måste gå på organisatörerna.

    Leta upp BBCs prisvinnande dokumentär "This World, Gypsy Child Thieves" Se den! Sen kan vi tala om huruvida min kommentar är hets eller helt enkelt ett stilla konstaterande av hur det förhåller sig....

    //KM

    ReplyDelete
  7. Till anonym det står ett tillägg om man söker på titeln och låter Google översätta

    ""Det verkliga problemet, fortsatte hon att tillägga," ... är att vissa av de zigenare tigga och stjäla eftersom det är den enda chansen de har för att överleva."

    Så hur löser man problemet?

    ReplyDelete
  8. Du klippte bort början på samma stycke...

    "Det finns ögonblick - djupt obekväma för den liberala anden - när en otäck fördom tycks sammanfalla med ett otäckt faktum. Ta denna anmärkning till exempel gjort av en italiensk biståndsarbetaren i Liviu Tipurita anmärkningsvärda film för "This World, Gypsy Child Thieves. " Högern säger att romani zigenare är bara människor som utnyttjar sina barn och kvinnor för stöld, tiggeri och ... kanske det är lite av sanning i detta." Koncessionen var en motvillig en, och var en inledning till ett stort och viktigt "men". "Det verkliga problemet, fortsatte hon att tillägga," ... är att vissa av de zigenare tigga och stjäla eftersom det är den enda chansen de har för att överleva."

    Början är viktig för den etablerar faktum att barn utnyttjas på ett omänskligt sätt.

    Enligt principen att en trappa städas bäst från ovanifrån så är det klanhövdingarna och de vuxna som skall sättas åt.

    Problemet är inte fattigdom, den är bara ett resultat av en attityd bland Romer som helt naturligt leder till utanförskap. Se filmen och se hur de plågar singa egna barn och lär upp dem till tjuveri och tiggeri. Hur de säljer sina döttrar till bröllop. Hur klanhövdingen i Rumänien stolt visar upp sitt fina hus med familjeporträtt och allt över en stolt släkt av skickliga tjuvar. Helt otroligt, men dock sant.

    Ingen vill anställa dem sägs det. Stämmer, men det är inte pga fördomar utan pga REELLA problem. Jag har själv fått besök av ett resande läger en gång och det som jag fick se på nära håll fick mig inte att tycka synd om dem, tvärtom. Ingen tvingade dem att spärra av vår gata så ingen kunde köra ut eller in. Ingen tvingade dem att slänga sina sopor på gatan. Ingen tvingade dem att gasta och skrika in på nätterna. Att döma av bilparken så var fattigdom inget problem, dock tror jag inte för ett ögonblick att de var köpta för ärliga pengar.....

    Problemet kan bara lösas Romerna själva. Sluta upp med brottsligheten, förtjäna samhällets tillit. Förändra er attityd!

    Ett annat stycke ur samma artikel från The Independent:
    "Jag fick 25 miljoner lei för min dotter 2004, sade en av Tipuritas intervjuade, när han kommenterade en bröllopsfest han fångats på film vid besök i en romsk läger i Madrid. "Detta är vår zigenarsed", fortsatte han. "Om hon är en jungfru, om hon är orörd ... hon är värdefull." Och om hon är en bra tjuv hon kommer hon att vara värd ännu mer. Den 13-åriga oskulden vars mödom firades förväntades att tjäna tillbaka de 7.000 € hon kostade på bara några veckor. Om en sådan sak räknas som kultur eller brottslighet, och om du bestämmer dig, som jag skulle, att det är det senare, exakt när slutar det vara lindring av fattigdom?"

    Se filmen!

    //KM

    ReplyDelete
  9. En grov generalisering, med urplock utav några få som kan ha haft för hårda livsvillkor.

    Frågan är hur man ändrar miljön för dessa på ett rimligt sätt.

    Jag har själv sprungit runt med kronisk infektion som då den inte blev trotts röntgen kurerad, värre(den spred sig till lunga etc), så förstår jag även att "petitesser" kan förvärra livsvillkoren genom genom förmodat skitsnack (se de tre länkarna i mina sidor längst ned).

    Så hur löser man detta? Ge Romerna en bit land att ha som hemland eller trackar dem än värre?

    Romerna har ju funnits i Europa länge så att bara avvisa de som inte beter sig bra går ju inte. Jag kände själv några romer då jag var yngre och vissa hade en slags sorg, men som alla som är deppiga ibland så tänker man på något kul i stället och glömmer det trista, men om det trista alltid är närvarande så blir det ju jobbigare utan tex droger att trycka bort det då de blir äldre. folk som alltid är påhoppade håller en mentalitet att hålla huvudet högt. men är de då att lära ungarna att stjäla mm så behövs det nog en hel del droger för att hålla minnena borta.

    så hur ser geografin ut i Europa , kan vi ta en bit land från några angränsande länder som tex Sverige Norge Finland och ge dem ?

    ReplyDelete
  10. Nej, förändring kommer innifrån. Ingen annan har samma möjlighet att förändra situationen som Romerna själva. Ett eget land löser inga problem, jag kan bara anta att du skojar....

    Generaliseringar, på vilket vis då?

    Madrids polis säger att 95% av barnen de tar för brottslighet på Madrids gator är Romer med Rumänskt ursprung.

    Milano har liknande erfarenheter...

    En bra sammanfattning på dokumentären finns här:
    http://news.bbc.co.uk/2/hi/8226580.stm

    Ett urklipp översatt
    "Medan vissa brott drivs av fattigdom, är en oroväckande mängd resultatet av utnyttjande av barn, som anordnas av professionella brottslingar.
    Breliante är en kraftfull underjordisk figur i den rumänska staden Craiova, där många av de Romska brottslingarna i Milano har sitt ursprung.
    Han berättade för BBC många av de fantastiska villor i staden byggdes på vinning av brott som begås över hela världen.
    Gäng bossar trafikerar människor, inklusive barn, utomlands för att tigga och stjäla och tjäna fett på vinsten.

    Men även han tror att själva omfattningen av brottsligheten har gått för långt och kommer att få allvarliga återverkningar.
    "Den tjuvaktiga är inte längre ett nationellt problem. Det händer på internationell nivå. Våra barn behöver för att studera, för om de fortsätter så här, om de nya generationerna som växer upp nu fortsätter på samma sätt kommer ingen att acceptera oss.
    "Vårt land inte kommer att förstå oss längre, västländerna kommer att jaga iväg oss."


    Japp, så är det - gör något åt det själva!

    // KM

    ReplyDelete
  11. Ang att ordna en bit land, så skojar jag inte, hur ska dessa bossar våga byta stil?

    De kommer att så fort de bryter med det gamla kunna bli påhoppade utav både de sina och andra.

    Det är inte bara deras problem, jag såg själv haschlangarna i förorterna sitta och deala i var och varannan buske , och tänkte att "när de vuxna får se detta så tar det stopp" men numera så predikar vissa att man ska legalisera, och då blir vi mentalt ett u-land , och ingen satte alltså stopp och det var Svenskar och invandrare som höll på att sälja så problemet var och är allas.
    Just då det gäller droger så fastnar folk i livslånga behov och de kan inte har inte råd att bli vuxna och ordna sina liv, och dt spiller över på alla andra som tror tex att Kokain är milt och bra, men attans så beroendeframkallande.
    Så jag förordar ännu att en egen region som hemland skulle ha en vårdande egenskap och inte lite den mentalitet har som folk som åker på semester har " jag städar inte det gör någon annan" jag kan göra bort mig hur mycket som helst då jag inte har anknytning hit" etc

    ReplyDelete
  12. Jag skulle gärna vilja att du har rätt. Men tyvärr så har ju de flesta folkomflyttningar slutat med en eller annan katastrof....

    Det är svårt och jag lider med barnen, men tror att förändringen måste komma inifrån. Tyvärr tror jag också att dina invändningar mot det stämmer. Men kanske kan någon försöka och ta första steget...

    Hej så länge // KM

    ReplyDelete
  13. Jag menar också att man behöver se lite djupare på problemet. Jag har mött Romer som jobbat i vanliga Svenssons yrken och det måste ju vara väldigt pressande även för dem då de läser i tidningarna mm.

    Även om de är i sådana fall förebilder för andra att det går, så blir ju dessa förebilder lite tvingade att vara just det.

    Ha det bra
    l-hs

    ReplyDelete
  14. Såg precis på TV4 om ett överfall på en Romsk familj, och åtminstone den ihjälskjutna 5 åringen kan ju inte vara ansvarig för något som andra gör, så an får hoppas att de möte som kallats till om samsyn i EU löser problemet, en bit mark låter bättre och bättre.

    ReplyDelete