Avsalta Havsvatten Nu

Vatten är det brist utav, på en VATTEN planet!? Avsalta Havsvatten Nu!


Friday 14 October 2011

"Livslångt Vatten för 100Kr" Världens barn


Jag hörde i morse på SvT att en donerad hundralapp kunde förse en person med vatten livet ut.


Om man då tänker att Sverige ger ca 36 Miljarder om året i bistånd , så skulle vi kunna ge drygt  en miljard personer  livslång vatten försörjning på 3 år.
 (om de nu vore så enkelt) och utöver denna miljard som inte ens har minnimum av vatten , så finns det 2,6miljarder som inte har säker tillgång till rent vatten.


Om  man sedan tänker på tex SAAB:s fabriker i Sverige och underleverantörer, om inte dessa lokaler kunde ställas om till tex membran teknik(för omvänd osmos) Solcells tillverkning (om nu Inte e-caten fungerar) mm och etc.


Vore inte de ett bra sätt att ta tillvara på resurser som arbetslösa , tomma lokaler och flyktingar mfl är?


Det vore bra om man kunde få en lista på allt som behöver göras och punkta upp varje del mål, de skulle sporra många att få" jobbet gjort" tror jag. 
Jag menar många donerar en hundring/månad till hjälporganisationer år ut och år in, men om man /de visste att "jobbet" är klart om 1år så skulle man ju hellre donera 1200kr direkt om man kunde eller tycka att det vore bra om staten donerade större summor ett år, än hålla på alltid varje år.


Om man tänker sig en väg som man bygger men som man inte har råd att bygga klart , likt fb så måste ju maskiner etc  ha service , arbetare måste ha lön mm, så det vore bra om någon kom med beräkningar hur långt det är kvar på "vägen" och hur mycket som behövs för att färdigställa den.


Jag har läst att vissa har farhågor om överbefolkning mm men jag tror att det planar ut  , speciellt då folk har en tryggare ålderdom genom att åtminstone kylen är fylld, på färre "jägares" ansträngningar.


Jag menar om man måste gå 4 timmar om dagen för vatten så finns det ju inte mycket annat att göra  sedan och man behöver helt enkelt vara flera.


Samma med det otänkbara  hedersmorden, man behöver inte ...... 


Så om nu någon regering inte vill slösa på resurser och trötta ut folk så fundera lite på detta http://l-hs.blogspot.com/2011/10/arbetslosa-svenskar-och-invandrare.html

Sedan kam man donera 20 spänn till träd här (de har börjat med solceller4 också) http://www.viskogen.se/








Glöm inte Galan "VÄRLDENS BARN" i kväll kl 20:00 I SvT 1

Telnr mm nedan





Listan Tagen från denna länk på Svt

http://svt.se/2.166132/1.2555240/gavonummer_for_varldens_barn


Gåvonummer för Världens Barn


Nytt för i år är att du nu kan sms:a in din gåva* till insamlingen för Världens Barn. Givetvis går det bra att ringa** också, eller att sätta in pengar påRadiohjälpens bank-eller postgiro. Oavsett hur du gör det, är din gåva varmt välkommen.


rubrikbiöd099 - 90 100 för att skänka 100 kr
099 - 90 200 för att skänka 200 kr
099 - 90 300 för att skänka 300 kr
099 - 90 400 för att skänka 400 kr
099 - 90 500 för att skänka 500 kr
rubrikbildSkicka ett sms till 72 999 och skriv
100
200
500
eller
900
- så skänker du motsvarande belopp
rubrikbildAnvänd tjänsten där du direkt skänker din gåva via ditt betalkort eller dininternetbank. Klicka här för att komma vidare.




* Skänker du 100 kr/200 kr dras beloppet direkt från din telefon, ev. trafikavgift tillkommer. Skänker du 500 kr/900 kr kostar sms:et 1 kr, ev. trafikavgift tillkommer. Ett inbetalningkort skickas hem till dig.
** Samtalet kostar 9.90 kr varav 8.50 går till insamlingen, ett inbetalningskort skickas hem till dig.

No comments:

Post a Comment