Avsalta Havsvatten Nu

Vatten är det brist utav, på en VATTEN planet!? Avsalta Havsvatten Nu!


Wednesday 26 October 2011

Det är nog bäst att öppna STASI arkiven ( Uppdaterad)

 men informera först allmänheten om de  flera möjliga snedsprångs möjligheter in i Stasi som tex Naivitet, Övertygelse om det andra systemets överlägsenhet (kanske bara då eller ännu), Penga knipa, Äventyrslusta och åter igen ren ungdomlig dumhet och med tanke på att Sverige inte varit i krig på 200år , så kan det vara svårt att sätta sig in i vad som man egentligen hade gjort, eller vilka mördare man hjälpte. Ta tex Förintelsen så har jag förstått att vissa Judar hade  försökt informera om vad som hände , men ingen trodde dem först.

Så för att inte det ska bli en dålig stämning med misstankar, utpressning mm så öppna Stasi arkiven men informera folk att i vissa fall så kunde det varit ni som gjort det ni trott på av varierande  orsaker, så att det inte blir någon mobbing i stor skala nu.


tillägger  4 Nov 2011 :Frågan är hur hur de blev informatörer, om det var tex ;
1)Pratat förmycket och sedan blivit  hotade /utpressade att fortsätta,
2) Inte inse deras farlighet och tro att det var som att välja ett parti i Sverige (VPK fanns ju i Sverige), 
3)Hämnas på någon i Sverige genom att ange/baktala denne 
4) Pengar och inse farligheten 
5) pengar men inte inse farligheten som punkt 2, 6) Övertygelse om att några liv på Svensk sida är värt att offra för det andra systemet, mm etc mm etc.
Bra att få veta och om de gått över  nu så att säga med mognad eller om de tex blivit läkare domare   mm om skulle kunna ställa till det för folk utav egen vinning eller bli utpressade till det, så helt klart ;Öppna STASI Arkiven och vädra ut lite snabbt utan att börja låta folk löpa gatlopp, då ingen vet nu orsaken till varför de gick dit /står med utom de själva. Och tänk på att de kan utpressa varandra internationellt att inte avslöja varandra och då är det lättare att just öppna arkiven.


Uppdaterad 10 Nov 2011
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/cia-maste-slappa-stasiakter_6623728.svd

Det viktigaste  som jag ser det för att öppna arkiven är dels ovanstående utpressningsrisker och även att de som kanske fått sina liv saboterade under lång tid  utav personer som gör allt för att dölja , även de får upprättelse.
Jag blev  tex hotad själv på grova sätt och trakasserad , men de hotade  även med att "Om man talarom saker så kan man bli inlåst på mentalsjukhus för paranoia under lång tid"
Så man undrar ju  ibland om det sitter  inlåsta hotade människor i Sverige pga av att andra gjort bort sig och "måste" dölja ( Jag har även ett par ytterligare  kraftiga funderingar kring allvarliga händelser i Sverige som jag hoppas inte är sanna)?

Så öppna arkiven, för en människa som råkat göra bort sig kan göra mycket för att dölja med   mycket dåliga metoder, som nog oftast de inte först inser hela viden utav och  förhoppningsvis inte är "stöpta" egentligen i dessa diktatur formar, och tror de att de har sekrets på 70 år om det ens blivit nedtecknat i någon akt , så kan de stress tänka  att "lite extra skit gör inget" , förmodligen som en tex mördare (som  speciellt riskerar dödsstraff )  på flykt kan tänka och som upprepar sitt mördande (ett frivilligt DNA register vore önskvärt i Sverige för svåra brott, då det ju givetvis är svårt även för den som har begått något den inte vill kännas vid mentalt mm) 












http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/rattsliga-atgarder-leder-helt-fel_6631220.svd
http://hd.se/inrikes/2011/11/10/almgren-cia-maste-slappa/
http://ltz.se/nyheter/inrikes/1.4085901--cia-maste-slappa-stasiakter-
http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.770976--cia-maste-slappa-stasiakter-
http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article13912787.ab
http://www.dn.se/nyheter/politik/ask-oppnar-for-oppna-stasi-arkiv
http://svt.se/2.22620/1.2596971/ask_beredd_att_oppna_stasi-arkiv&from=rss
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/ask-beredd-att-oppna-sapos-stasiarkiv_6622324.svd
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/flera-anmalningar-till-sapo-efter-spionbok_6610920.svd
http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/ask-maste-ge-besked-om-stasiarkiven_6609092.svd
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/almgren-aterger-bara-det-som-finns-i-arkiven_6609382.svd
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/utpekad-som-stasi-agent_6608408.svd
http://www.expressen.se/nyheter/1.2602868/s-vill-oppna-sapos-stasiarkiv
http://www.dn.se/nyheter/sverige/majoritet-vill-oppna-stasiarkiv
http://www.svd.se/kultur/understrecket/oppna-arkiv-battre-an-hets-mot-ostspioner_6575145.svd#comment-342699976
http://svt.se/2.22620/1.2579885/majoritet_vill_oppna_stasiarkiv

1 comment:

  1. Ja, Stasis arkiv borde öppnas, men det är väl med dessa som med annat i detta politiskt korrekta och naiva land: en lögn! Författarinnan Almgren verkar ljuga liksom Ersson - en karusell inte bättre än Uppdrag Granskning och Josefsson och CO, med den stora skillnaden att det är sanning. Förövrigt borde man döma de Stasi-agenter som är svenskar, beröva dem medborgarskapet och utvisa dem till Tyskland. Där kan de få bo - eller till Ryssland...

    ReplyDelete