Avsalta Havsvatten Nu

Vatten är det brist utav, på en VATTEN planet!? Avsalta Havsvatten Nu!


Wednesday 12 October 2011

Bättre sent än aldrig? (melatonin)

Jag har ofta förordat melatonin som hjälpmedel mot sömnlöshet och även  som ett troligen bra medel att testa mot drogmissbruk, då ju bra sömn ser till att färre tar ett par glas extra , röker brass (och sedan då de vill känna sig pigga tar uppåt) om de gör det medvetet /omedvetet för att få ordentlig sömn .

Nu i helgen så hittade jag en länk, och har sätt flera nu, där det stödjer min teori mycket då det gäller cannabis, då just cannabis är en drog som höjer melatoninet i kroppen http://sv.wikipedia.org/wiki/Melatonin(se Melatonin och droger) så blir det inte konstig längre att förstå att folk röker det även med alla bieffekter som finns om det är sömnproblem av varierande orsaker i botten.

Sedan upprepade  våldsbrott som person rån mm kan ju cannabis vara det som dels stänger av ånger mm, det ska tydligen forska om det skulle  kunna hjälpa soldater i USA att komma över posttraumatisk stress vilket ju måste vara en slags avtrubbning man söker .
http://www.ibtimes.com/articles/217681/20110921/ptsd-marijuana-marijuana-ptsd-medical-marijuana-soldiers-medical-marijuana-veterans-medical-marijuan.htm

http://www.dn.se/debatt/lakemedel-mot-missbruk-tar-over-den-illegala-marknaden




Tidigare skrivet nedan:

TORSDAGEN DEN 15:E SEPTEMBER 2011


Alla vet som har bott i en förort för ca 30 år sedan(uppdat)


vad cannabisen gör med unga (då det fanns klara gränser mellan flummarna och icke flummarna , då de var färre)

Skol resultat =botten 

Vansinnes dåd i samband med alkohol, där man skyller på spriten.http://www.fhi.se/PageFiles/7915/R-2009-13-Skador-av-hasch-o-marijuana.pdf

Personrån där familjefäder kunde bli nedsparkade då de varit i affären och handlat och detta glöms efter någon brajja.

Om det är likt morfin det ända som fungerar mot vissa sjukdomar,smärtor etc så är det helt klart att om det inte går att ta bort all oönskad effekt så bör det finnas med i behandlings arsenalen, men att förorda en legalicering i ett land som Sverige där alla har gemensam pott som sjukvård (var nog tänkt så) pension etc tyder på en naivitet, okunskap, vilja att åstadkomma något till varje pris som inte är bra.

Jag har sätt friska 35 åringar börja röka brass och kort efter se ut som vandrande lik, så vart har ni ont ni som förordar detta?

Om det är sömnbrist ni lider av så testa 4 mg Melatonin, även ni som dricker för mycket , ni kanske söver er omedvetet. 

Cannabis och fosterskador




Två svars inlägg jag skrev idag och i går den 14 och 15 september 2011 på Svd som jag tar med kopior på här :

Nr 1
"Tvärtom så är cannabis (åtminstone för en ovan ) sövande , och många kan torska dit på denna drog pga att de har svårt att sova (likt folk som tar en extra sängfösare då och då och som kan bli alkoholister i slutänden).

Sömnen är väldigt viktig och jag har själv erfaren het utav att sova dåligt och bra varannan natt innan jag fick melatonin (på kapsel) och hade med samma iver mot bättre vetande kunnat vurma för cannabisen då jag använt den max 10 gånger för att sova, som de drog vurmare här.

Jag tror att många skulle bli hjälpta av detta (melatonin), jag tänker ofta det om alkisar , flummare och pundare , "att hade det gått ned sig så djävligt på droger om de haft bra sömn".

Gör en studie på det, sov 8 timmar ena natten och 2-3 andra i en månad så förstår ni att  många tar vad som finns och hjälper dem, även om det är bieffekter som avtrubbning, baksmälla mm och om man ska behandla någon mot missbruk så borde det finnas melatonin och bra sömn som ett i första ledet, behandlingsmetod , annars är det stor risk att det bara är bortkastad tid för alla inblandade."



Fick sedan frågan på detta inlägg om jag trodde att sömn var orsaken till mycket (ungefär ) och svarade.


Nr 2 
"Jag tror faktiskt det, själv hade jag nog varit tvungen att röka på eller dricka för att få sova utan melatonin, med taskig livskvalitet till följd, på ett annat sätt än det dålig sömn ger.
Visst jag lider av kronisk  bihåleinflamation och inflammation numera även  i bronker med mera och det bästa för min sömn hade nog varit läkare som opererat tidigare och ordentliga undersökningar tidigare.

Sedan kan tex Kortisol brist http://sv.wikipedia.org/wiki/K...skapa smärta , trötthet mm som ju kan orsaka olust och svårt att sova med självmedicinering som följd, och jag menar varför inte kolla upp varför folk drar sig till en så pass kraftig drog som cannabis är ?

Man läser här om folk som säger sig bara dra en joppe på helgen medan jag sätt barn jaga skiten hela dagarna och om det nu inte är  generellt så beroende framkallande så måste ju det vara något annat som skapar det beteendet.

De som skriver här kanske har all medicinsk  expertis då de blir snuviga , de kanske har gott om pengar  mm och bara testar lite joppe var 14 dar, medan de som inte får god hälsovård eller oroar sig över att hyran ska betalas , kan sova sämre, och trillar dit på ett evigt brassande/krökande som är kraftigt samhällsförsämrande om det är många som gör det och en katastrof för den enskilde."




Tidigare skrivet av mig l-hs:

TORSDAGEN DEN 18:E AUGUSTI 2011

Självklart om det finns medicinsk

användning så ska det användas som tex cancerpatienter som får bättre matlust och inte kräks upp maten om de  fått tex cannabis.

Givetvis så bör alla droger som finns testas för de som lider och har obotliga sjukdomar om de önskar.

Men Cannabis är ingen Lätt drog, absolut inte för övriga samhället då den förtrögar, avtrubbar och skapar nojjor som kan bli farliga mot andra.

Visst har tex Polisprofessorn LGW Person testat att röka det på KS i Solna (Hoppas det vädrade ordentligt och avslutade testet) http://www.aftonbladet.se/nyheter/article11246501.ab  men man måste se det i ett längre perspektiv innan man tror sig veta vad det gör med individen och samhället , en trött avtrubbad jägare jagar fult.

Att man nu i denna spray använder lite utav cannabisen hoppas jag ingen tar som att cannabisen är ok utan fattar att det är en så att säga nyans skapande åt det avtrubbande hållet.
Om man jämför med tex morfin  och utvecklingen utav heroin så var det en tabbe att ta fram heroin 1898 bla  som "botemedel " mot morfin beroende som ju inte är lyckat annat än om det är det ända som kan mildra svårt sjukas ångest och smärta möjligtvis  http://www.drugfreeworld.org/sv/drugfacts/heroin.html



Lite tidigare skrivet om droger och förslag till nyttiga jobb.

Drogtestning vid brott (Uppdat)

borde ju vara självklart, allt från den handikappande cannabisen ( förtrögande och avtrubbande med i bland vansinnesdåd )  och  piller som flunitrazepam ( Rohypnol) och även andra sömnmediciner som förlorat sin helt sövande effekt där användaren kan  gå ned på kvarters puben och ta en sövande nattfösare och hamna i bråk lättare då delar av hjärnan är avtrubbad,
till anabola ,
kokain amfetamin mm skulle testas, inte minst för att folk skulle kunna  förstå att risken ökar även hos vanligen icke kriminella att hamna i trubbel.


Ang Anabola så har jag  förstått att det kan vara ett "stridsmedel", vilket tydligen krigsivraren i Norge, Breivik ,hade utnyttjat ,jag ögnade igenom hans text i går och i morse då jag läste i DN att de hittat sådant som såg ut som koder/koordinat , och såg att det verkar endast vara en terrormanual  där liv inte är viktiga och  där förslag på grundläggande varaktiga lösningar för Vatten och  mat utvinings bistånd/hjälp tex inte fanns med.

Hade han och andra lagt ner samma tid och energi och iver  på att försöka bevattna (teoretiskt och beräkna  och ge förlag) torra områden så hade hans mål att minska invandringen blivit på ett bra sätt för andra också blivit uppfyllt, genom att färre slapp fly http://l-hs.blogspot.com/2011/07/ta-tex-kvinnan-som-lamnade-tva-av-sina.html
med alla sorger och oron som det innebär.

Arbetskraft finns ju i överflöd i  tex Sverige och det är en skam att  tex de flyktingar som kommit hit inte får möjlighet att jobba med tex vatten utvinnings utrustning, myggnät , solceller mm utan blir hänvisade till socbidrag och betongförorter mm (hur ska någon må som bara blir satt till passivitet och inte ens har råd att bli  tex alkoholist för att lindra oron för de sina?) http://l-hs.blogspot.com/2011/07/invandrare-utan-sysselsattning-ta.html





Jag undrar om de som drar fram cannabis och att den skulle vara värre än alkohol om de sätt alla trötta flummande unga i förorten som inte orkar plugga , rånar folk den 25e mm om de tar med det i "Farlighetsbedömningen"?

Cannabisen är förödande för ett land som vill sänka arbetstider och ändå komma framåt. En trött hjärna är ofta  tvungen att vara lömsk , en trött jägare tar enkla byten och man måste   se det i samhälls skadlighet på ett större och flera  plan som säker sjukvård, trafik , mentalitet ("i morgon i morgon" mm) där en får "frakta" på sina axlar (jobba mera) flera "smart smidiga " trötta hjärnor.


Håll era ungar borta från höet cannabis  gott folk och drick gärna hellre 2 flaskor 8,5% vinare på helgen än en kvarting sprit där ni kan bli damboxare och fan och hans .... så att de unga får bra förebilder och inte drar sig mot cannabis, lim etc utav smarta lata drognissar.


1 comment:

  1. @dehydration , Din länk till sidan " melatonin " innehåller tydligen något som mitt en antivirusprogram "Avast" reagerade på och skrev "Ondsint URL blockerad" Så jag måste ta bort dit svar så att inte andra ska få virus

    ReplyDelete