Avsalta Havsvatten Nu

Vatten är det brist utav, på en VATTEN planet!? Avsalta Havsvatten Nu!


Tuesday 15 March 2011

Världs skuggregering

som räknar på de absolut nödvändiga  vatten, mat,medicin, energi behoven mm  i länder och de med överskott kunde frivilligt avsätta tid om det vore brist i någon del utav världen.

Sedan viss export borde balanseras så att man inte inkräktade på fattigare länders egen produktion utav tex mat, då om vi producerar mycket ena året och säljer det för dumppriser i ett fattigt land så lägger bonde ned sin egen  över produktion och andra startar inte produktion överhuvudtaget då det inte är lönsamt, sedan då det är i balans hos oss och vi inte kan exportera , så får ju de som tog emot exporten tidigare en brist dels genom att bonden inte har mark, boskap igång och att inga andra blivit bönder, och då biståndet sjunkit från 20% utav totalt bistånd till jordbruk  på 70talet till ca 3,5% nu så blir det svårt  . De håller tydligen på med reformer ang    det  inom EU, så det ska bli bättre.  

För övrigt så borde biståndet ökas under kort tid där även länder med sin överskotts arbetskraft kunde hjälpa till att tillverka  tex jordbruks, avsaltning , medicinsk  utrustning , och även skol och hobby material och eller upplåta lokaler och teknik  inom egna  landet till sådan produktion åt andra länders arbetare.

Alla skulle  tjäna på detta i längden, inga flyktingströmmar där det är värst för flyktingen, mindre krig över småsmulor, och även  lugnare hederskulturer då pensionen är ordnad med ett bra förråd mat och annat och blir inte lika viktigt att någon gifter sig med den som har bäst mark och boskap.

Om man sedan ser på diktatorer som tex i Libyen nu så kunde man ju dela landet under en tid tills de lugnat sig, vissa ser det tydligen som fel att dela , men om man sätter upp en skydds zon i ena delen så slutar ju dödandet och de som vill kan smita dit så fort de kan . Det är just dödandet som är oåterkallelig och som man bör hindra för att mildra  och hindra trauman   från att utbryta .

Sedan då alla behöver energi så kunde ju minska riskerna hos de med mycket land och mer sol genom att råda dem redan nu att starta solcells tillverkning, och montera upp för att sedan byta ut dessa då nya kommer som har bättre verkningsgrad om de vill, kärnkraften är bra men behöver tåla naturkatastrofer och byggas där efter  . Kall fusion har man inte hör så mycket utav sedan sist så det lär man nog få vänta på om det överhuvudtaget fungerade.http://www.nyteknik.se/nyheter/energi_miljo/energi/article3124146.ece



 http://svt.se/2.22584/1.2358329/ny_explosion_vid_karnkraftverk_i_fukushima_i_japan
 http://www.dn.se/nyheter/varlden/hardsmalta-befaras-i-japan
 http://www.svd.se/nyheter/inrikes/sa-farlig-ar-stralningen_6007243.svd
http://svt.se/2.22584/1.2358027/vastra_libyen_i_regimens_hander 
http://www.dn.se/nyheter/varlden/rebellomraden-i-ostra-libyen-hotade 
http://www.expressen.se/ledare/1.2365940/libyens-rebeller-maste-fa-hjalp
http://www.svd.se/nyheter/utrikes/libyska-rebeller-trycks-tillbaka_6006663.svd   

No comments:

Post a Comment