Avsalta Havsvatten Nu

Vatten är det brist utav, på en VATTEN planet!? Avsalta Havsvatten Nu!


Friday 25 March 2011

Kärnkraften är det säkraste vi har





 http://www.nyteknik.se/nyheter/energi_miljo/karnkraft/article3132833.ece

och även renaste just nu som täcker behovet men det finns ingen anledning att  inte se sig om efter nya tekniker som solcells mm men el  lagrings tekniken (batterier ) har  inte den kapacitet som skulle kunna väga upp kärnkraften.

De 40år gamla verken  i Japan stod i alla fall än så länge inneslutningen pall i en exceptionell händelse där allt slogs ut efter en mycket kraftig Jordbävning och påföljande  Tsunami.  

Jag tror att det bästa för Sverige med stabil berggrund vore att bygga nytt och även satsa på den teknik som tar hand om allt bränsle och gör det farligt i bara 500år. Att bygga ned den i berget och ha expansions rum för ånga, ett par inneslutningar till   kring reaktorn i lager och ha självcirkulerande  kylsystem vid el avbrott och även flera strömförsörjnings vägar och aggregat ( några gånger fler än vanligt och olika vägar/dragningar till olika kylsystem).

Givetvis så är alla forskning och tillämpning utav Solkraft (vind, våg , ljus) att sträva efter för att minimera antalet nya reaktorer och forskning som förhoppningsvis kommer solrikare torrare länder till goda i form av tex  el drivna jordbruksredskap och givetvis till avsaltning. 

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/satsa-pa-100-procent-fornybar-energipolitik_6035491.svd









http://www.expressen.se/nyheter/1.2378025/nya-uppgifter-om-haveriet-pa-forsmark


No comments:

Post a Comment