Avsalta Havsvatten Nu

Vatten är det brist utav, på en VATTEN planet!? Avsalta Havsvatten Nu!


Saturday 12 March 2011

Fruktansvärt att vänta på Big Bang

http://www.dn.se/nyheter/varlden/annu-varre-skalv-kan-vanta-tokyo

som kan ske när som helst och därefter få respit tills nästa gång . går det inte att förvarna om dessa spänningar som byggs upp, genom att avlyssna vibrationer, värme etc?
Om nu ena plattan  rör sig under en annan platta   så borde ju något slags extra ljud/vibration gå att detektera innan det fjädras tillbaka, om nu plattorna hakar i varandra för att sedan släppa och på så sätt skapa jordbävningar.
Eller är det  i stort samma ljud/vibrationer då plattorna rör sig bara med 8cm per år  , hela tiden? 

Att se dessa bilder http://www.svd.se/nyheter/utrikes/over-10-000-befaras-doda_6001849.svd får en att förstå vidden utav det hela, och att de bara hade 14minuter på sig att återhämta sig  från skalvet  och  att sedan fly undan vågen, och nu även kärnkrafts olycka ovan på det, då de förmodligen inte han snabbstoppa dessa verk... oj oj oj.

Uppdaterad 16:43: Tydligen går det att förutspå via mikroskalven och magnetiska fenomen  https://secure.wikimedia.org/wikipedia/sv/wiki/Jordb%C3%A4vning


Nuvarande och framtida övervaknings sätt https://secure.wikimedia.org/wikipedia/sv/wiki/%C3%96vervakningssystem_vid_seismisk_aktivitet

http://www.dn.se/nyheter/varlden/kraftigt-efterskalv-utanfor-japanska-kusten

No comments:

Post a Comment