Avsalta Havsvatten Nu

Vatten är det brist utav, på en VATTEN planet!? Avsalta Havsvatten Nu!


Wednesday 23 March 2011

Ja att göra affärer i och med diktaturer

 http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/bildts-forflutna-belastar-sverige_6031729.svd

Ja att göra affärer i och med diktaturer är nog många som undrar hur man kan, jag tror att många rättfärdigat det med att om vi är i området så kan de inte vara allt för djävliga mot befolkningen och lära sig från oss och vara på plats om det händer något att rapportera hem.
Att hoppa på en enskilds affärer på detta sätt är orättvist och om nu inläggs författarna vill  se problem på närmre håll med diktaturfasoner så (om än förhoppningsvis i stort av ovetande i sin helhet) kan de ju pusha för en sanningskommission i detta fall http://l-hs.blogspot.com/2011/03/filmredigering-gratis-program.html  , men då många har varit sossar utav dessa så lär nog spärren ligga kvar.

Kan inte författarna även ta fram en lista på vilka andra som tex  kört på bensin från Libyen så att folk i framtiden mera noggrant kan välja bensinbolag och menar författarna att då Kina inte räknas , mig veterligen ,som ett fritt land att Volvo arbetarna i Sverige ska skämmas?

Hade författarna inte heller tänk på då de skrev förutom Volvo, att internet leverantörerna i tex Egypten ju har tjänat pengar på landet, men just var det som hjälpte folk att samlas och eventuellt råkat se friare människor på planeten och undrat om inte de också var värda det, på samma internet?

Författarna borde hellre skriva om hur vatten ska tas fram i torra områden, annars kan andra skriva om författarna och vad de gjorde då folk törstade ihjäl.
de behöver humanitär hjälp i Libyen i första hand , inte inlägg skriva med lika stor ansiktsfullhet  som under  en rejäl krogrunda.
http://www.gp.se/nyheter/varlden/1.579729-reinfeldt-vill-lyfta-humanitar-hjalp
http://www.svd.se/nyheter/utrikes/reinfeldt-vill-lyfta-humanitar-hjalp_6032367.svd

Extra fråga : finns det någon svensk organisation som vågar undersöka brott där även så kallade högre  sossar mfl är de som skulle bli åtalade/ utredda för brott (se länken tidigare i inlägget) ?


http://www.dn.se/ekonomi/khaddafi-gommer-miljarder-i-sverige
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/gaddafi-gomde-miljarder-i-sverige_6031671.svd
http://www.expressen.se/nyheter/1.2375515/khadaffi-gommer-10-miljarder-i-sverige
http://www.sydsvenskan.se/varlden/article1419577/Kaddafi-gommer-miljarder-i-Sverige.html
http://www.gp.se/nyheter/varlden/1.579655-gaddafi-gommer-miljarder-i-sverige

No comments:

Post a Comment