Avsalta Havsvatten Nu

Vatten är det brist utav, på en VATTEN planet!? Avsalta Havsvatten Nu!


Sunday 9 January 2011

Satsa stenhårt på vatten

http://svt.se/2.22584/1.2290203/folkomrostningen_i_sudan_inledd
http://www.svd.se/nyheter/utrikes/sodra-sudan-vill-bli-sjalvstandigt_5877325.svd
utvinning som bistånd nu och se att det går att förvandla en torr region som ofta drabbas av svält och bråk om små smulor som  till ett tidigare Svenskt lugnare samhälle .

Ta gärna också privata initiativ likt   http://www.viskogen.se/
där man för 20 spänn (Kronor) kan plantera träd. Ta gärna samma modell för tex billiga solcells lampor mm.

Jag vet att i exemplet med Vi-skogen så är det bördig mark men då träd och annat försvunnit så visste de inte hur man skulle plantera för en hållbar odlings modell men får hjälp av organisationer som tex Vi-skogen.

Så vatten http://www.wateraid.se/
är viktigt nu för stabilitet , hur skulle de om de vore tvungna att gå halva dagen för ved och vatten kunna ta hand om sina äldre och vakta mat mot mindre lyckosamma  individer?

Gärna  samma organisations form till leksaker som stimulerar unga till att studera vidare eller  ha en hobby.
Medicin mm bör man ju kunna ordna mer säker än att de måste lita på vågor av välvilja då det är viktigt att det är jämt flöde.

Jag tycker att det vore mycket stimulerande att se om vi kan  med ETT land åtminstone se till att de har det bassalaste, för att snabbt praktisera samma metoder på andra länder.   Hur hade tex Sverige varit om i hade behövt gå efter vatten ved halva dagen? det var inte länge sedan vi svalt även här , så börda på börda resulterar nog i livsregler mm som vi inte gillar ,hedersmord, tvångsgiften mm då de är en katastrof om någon går fel för då kanske andra får svälta ihjäl.


Sedan så hjälper det inte att slänga dynga åt något håll, visst är de bra om man får veta om oegentligheter har funnits, men glöm inte att slänga riktig dynga som kan skapa bra odlings mån nu direkt så att inte politiskt käbbel skuggar det. Vi har nog alla åkt med/ kört på oljeprodukter från Sudan.

http://svt.se/2.22584/1.2295610/sudanregim_godkanner_folkomrostninghttp://svtdebatt.se/2011/01/carl-bildts-oljeaffarer-hotar-regeringens-trovardighet-i-sudanfragan/
svt debatt

/hopp-och-jubel-i-sydsudan_5852149.svd
.dn.se/nyheter/varlden/folkomrostningen-i-sudan-inledd
folkomrostningen-i-sudan-inledd_5853077.svd
soderns-folk-vill-ga-sin-egen-vag_5853011.svd
http://www.expressen.se/
http://www.aftonbladet.se/

No comments:

Post a Comment