Avsalta Havsvatten Nu

Vatten är det brist utav, på en VATTEN planet!? Avsalta Havsvatten Nu!


Friday 14 January 2011

Banklån för el? kärnkraft nu

Det går att komma åt manipulationer | Brännpunkt | SvD
http://www.dn.se/ekonomi/vattenbristda-skenar-elpriset
Vi bor i ett kallt land, och då kraftbolagen tömmer vattenmagasinen för att sälja el utomlands, så får Svenskar betala extra då det finns för lite el?
Sedan så är ju vattenkraften en Svensk naturresurs och natur kraft som jag tycke är lite udda att vi ska få betala extra , då den sabbat älvar mm, och att exportera el därifrån utomlands och därigenom tömma magasinen  så att då Svenskar behöver elen så ska vi få betala extra känns ju dubbelt så fel.

Bygg ut Kärnkraften nu och riv den så fort det går om avfallet inte går att sända iväg mot Solen eller inte går att bränna ur den mera så att den blir mindre farlig att förvara. Se till att hålla ett lågt el-pris helst så nära självkostnadspriset som möjligt.
  Uppdaterat 19:13 14-01-2011
 Det ser ut som om det skickar till baka lite vatten nu http://www.expressen.se/nyheter/1.2291077/smhi-varnar-for-ovader-fran-tyskland    :)

http://m.svt.se/2.33782/1.2294236/vanta_med_att_binda_elpriset?lid=senasteNytt_1765014&lpos=rubrik_2294236
http://www.barometern.se/nyheter/reaktorstopp-och-kyla-hojer-elpriset%282204579%29.gm

http://svtdebatt.se/2011/01/mps-energipolitik-hor-hemma-pa-skroten/
http://www.expressen.se/kronikorer/ulfnilson/1.2286503/ulf-nilson-visste-de-ansvariga-inte-att-vi-i-sverige-har-nagot-som-kallas-vinter
Reklam för min bok om dels vissa politiska färger,övergrepp mm, än så länge bara ca 48 sidor publicerade har ca 300 klara men inte genomgångna. Kommer att sluta på ett par tusen sidor då det rör 15 år som jag i år äntligen kan beskriva, men för att bli klar så snabbt som möjligt så starta jag nog med en kortare version på 750-1000sidor .
http://l-hs.blogspot.com/p/de-forsoker-gora-mig-till-riktig-rasist.htm

3 comments:

  1. Norsk vattenkraft är väldigt viktig för ett lågt elpris i Sverige. Skall vi stänga gränserna för import då också?

    Och vad gör vi när vi har effektbrist? Skall vi stänga delar av elnätet med motiveringen "sorry"?

    Nej, en mer sammankopplad och större marknad med fler producenter är vad vi behöver. Skyddstullar eller andra begränsningar kommer bara slå tillbaka på oss.

    Dessutom är det väl bra för miljön om tyskarna kan köpa "ren" el från Norden istället för att elda kol när vi ändå har ett överskott?

    ReplyDelete
  2. Vi får väl bygga flera Kärnkraftverk, det är ju bra om vi kan importera överskotts el, men inte tömma våra "batterier" som vattenmagasinen är och sedan chock höja elpriset, med motiveringen att magasinen har lite vatten.

    ReplyDelete
  3. Det ser ut som om det skickar till baka lite vatten nu http://www.expressen.se/nyheter/1.2291077/smhi-varnar-for-ovader-fran-tyskland :)

    ReplyDelete