Avsalta Havsvatten Nu

Vatten är det brist utav, på en VATTEN planet!? Avsalta Havsvatten Nu!


Sunday 20 November 2011

Subventionera en data med Internet uppkoppling

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1316&artikel=4809546

för alla äldre , så att de själva kan se faror som en läkare kan missa/ inte känner till osv.
Sedan lär de äldre endast internetsökningar och hur man sparar till att börja med , och inte en hel kontorsutbildning så att det tröttnar efter en lektion.

Själv såg jag en svårt sjuk  patient, som dessutom  kräktes upp allt den åt  och förlorade vikt ,och den Primperan som skulle hindra kräkningarna gavs efter måltiderna trotts att den bör ges 30 minuter innan måltid, på sjukhuset, och patienten hade tagit dessa på samma sätt innan hemma och vad jag kunde då läsa på bipacksedeln så stod det inte ens med, kanske för att det var så självklart att man lugnar magen innan man äter. En liten miss som orsakade onödigt lidande Och som kunde ha kostat denne  livet.

Det sker så mycket nytt inom medicinen och alla interaktioner som kan ske dyker ofta  först upp på nätet och ofta på engelska, så att kräva att  allmän läkare ska känna till allt är svårt, och det kan vara bättre att de bli lite uppdaterade utav sina patienters frågor som läkaren kanske direkt kan avfärda eller undersöka vidare.


Melatonin är en sådan sak där en läkare böt från melatonin i kapsel,  till Circadin för mig och då jag sade att jag blev mycket trött på dagen utav det uppbundna sakta utsöndrade melatoninet i circadin så sade denna läkare "jag tror inte på dig", men  en annan läkare ordnade licensen på melatonin, då jag sagt att jag krossade dessa tabletter (circadin) för att de skulle verka som tidigare melationin kapslar (även tabletter som löses upp snabbt på hälsokost, finns ej på hälsokost numera i Sverige), och att läkemedels-ansvariga  sagt att man inte fick krossa dessa Circadin.

Lite Iakttagelser och funderingar  om melatonin och  sömnmedel ,alkohol, cannabis etc (obs ingen klar sida men man kan få ett hum om positiva kring effekter utav bra och regelbunden sömn)http://l-hs.blogspot.com/p/melatonin-somhormonet-i-kapselform.html och tex denna med Michael Jackson och Propofol http://l-hs.blogspot.com/2011/11/michael-jackson-och-propafol-melatonin.html

"  Sjukhus omedvetna om biverkningar  " "  Tusentals sjuka av sina mediciner  "


http://www.skanskan.se/article/20111120/TTINRIKES/311209975/1399/-/sjukhus-omedvetna-om-biverkningar
http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article13961411.ab
http://www.sydsvenskan.se/sverige/article1578297/Sjukhus-omedvetna-om-biverkningar.html
http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.779205-sjukhus-omedvetna-om-biverkningar
http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/sjukhus-omedvetna-om-biverkningar
http://www.expressen.se/nyheter/1.2627417/tusentals-sjuka-av-sina-mediciner
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/patienter-blir-sjuka-av-sina-mediciner_6648090.svd

1 comment:

  1. Intressant och undrar när man börjar "vakna" inom vården men det kostar väl pengar och det finns ju bara till politiker förmåner...

    ReplyDelete