Avsalta Havsvatten Nu

Vatten är det brist utav, på en VATTEN planet!? Avsalta Havsvatten Nu!


Thursday 3 November 2011

Flera sidor av myntet. Men allvarliga fel begicks

(Uppdaterad 5 Nov 2011 ang Övergreppen och spädbarnsmord i Danmark)

http://svt.se/ug/20111101204433/de_blev_oskyldigt_anklagade_for_sexuella_overgrepp
kanske för att verkligen inte någon skulle tvivla och inte agera?
Jag menar Moderns syster var det ju som ringt och gjort anmälan, och borde ju anses som trovärdig, men att krydda utlåtanden och inte villja alls släppa det hela , trotts friande domar känns som om de försöker skydda varandras rykten.

Jag såg Uppdrag Granskning igår  och man önskar ingen annan det som familjen fick genomlida, men man önskar ju också att ingen blir utsatt för något och som inte tas på allvar. Som tex detta http://kvp.expressen.se/nyheter/1.2613487/man-misstanks-for-incest-och-mord-pa-barn
Men helt klart: FÖLJ bara LAGEN och försök inte förminska eller förstora något i någon iver att sätta dit en pedofil, för detta kan leda till att andra missas nu.

Men till deras försvar så måste man ju säga att mosterns anmälan väger ju tungt, om den inte missuppfattas eller  tolkad som "krystad" (så att man behövde läsa mellan raderna så att säga).


Uppdaterad 4 nov 2011  med möjligt scenario mellan modern och moderns syster :

Möjligen så blev modern rädd - i dessa pedofiltider- att barnen skulle säga något på dagis om att morgonstundens lite pinsamma händelse och att den skulle misstolkas , och då hon pratade med sin syster så drog hon händelsen i kanske skämtsamma ordalag för att ha nämnt det och ha vittne på att det inte var något fel kanske  , varpå systern blev fundersam och undrade om det var ett rop på hjälp och nämnde det i sin tur vidare och fick rådet att göra en anmälan.
De sociala som i sin tur nog tog en mosters ord på största allvar agerade snabbt .

Det största felen enligt mig är att de inte verkade glada att det tydde på att allt var ett missförstånd och lade ned  utan kryddade extra och sedan andra som övertolkade "bevismateriel " och drev fallet vidare ( i stil med att "lite spill för allas  bästa"), visserligen så gagnar det kanske familjen nu att få ventilera detta i TV  så att ingen senare rotar i arkiven och drar upp detta igen (om kopior tex hamnar på soptippen så ....).

Uppdaterat 5 Nov med övergrep i Danmark
.http://www.svd.se/nyheter/utrikes/spadbarnsmord-och-incest-i-rattsfall_6612188.svd
Detta som hänt i Danmark är ju så vansinnigt och fruktansvärt så  man undrar vad vissa personer är gjorda utav, är de utav kött och blod som en annan eller är de från en annan planet, i 20 år har det pågått och att kunna bryta nacken av ett spädbarn???? Varför söker de sig inte direkt till kemisk kastrering ? Fattar de inte att de slipper skada folk på grund utav  sitt organ om de inte känner av det och måste ju inse att de är totalt fel ute?





http://gd.se/nyheter/utrikes/1.4072453-spadbarnsmord-och-incest-i-rattsfall
http://www.skanskan.se/article/20111105/TTUTRIKES/311059979/1400/-/spaumldbarnsmord-och-incest-i-raumlttsfall
http://svt.se/2.22584/1.2591995/spadbarnsmord_och_incest_i_rattsfall
http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article13887851.ab
http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.767048-mordhot-efter-svt-program
http://www.dn.se/nyheter/sverige/mordhot-efter-svt-program
http://svt.se/2.22620/1.2591486/mordhot_efter_uppdrag_granskning
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/politiker-mordhotade-efter-uppdrag-granskning_6611212.svd
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/oskyldiga-anklagades-for-sexovergrepp_6602130.svd
http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/snart-har-vi-alla-fatt-pedofilernas-blick_6608730.svd
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13879506.ab
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/experter-resonerar-kring-nakenfilmning-av-barn_6606938.svd
http://www.expressen.se/nyheter/1.2611329/flera-jo-anmalningar-efter-uppdrag-granskning
http://www.expressen.se/nyheter/1.2610874/thomas-och-jennie-pedofilanmaldes-var-oskyldiga

4 comments:

  1. Det var korrekt av myndigheterna att omhänderta barnen! Så skall man göra! Uppdrag Granskning skall hålla sina sensationslystna fingrar borta! Agerandet var moraliskt korrekt - pappan var i blåsväder med rätta - oavsett vad han gjorde så blev det en pinsamhet, myndigheterna (socialen) reagerade förnuftigt och barnen borde ha omhändertagits för gott! Föräldrar som uppför sig oanständigt och felaktigt skall inte ha barn om det föreligger ett oaktsamt beteende sexuellt eller att föräldern eller föräldrarna är mentalt oförmögna att ha familj. Sverige är ett bra land, och det är bra att sociala myndigheterna kan ingripa! Det systern gjorde var korrekt, hon handlade rätt. Föräldrarna har på ett bra sätt visat att de är årets sämsta föräldrar - detta är bra - Sverige är landet som är barnens vän!

    Detta går absolut inte att jämföra med Östtyskland eller Sovjet, det är skitprat! Varje land har rätt att ta barnen från föräldrarna! Särskilt som det föreligger att de behöver korrigeras psykiatriskt. vilket var uppenbart och som Uppdrag Granskning helt enkelt klippte bort för att få allmänheten att tro att detta par var så "oskyldigt" och så "oskuldsfullt" som de knappast var, pedofiler är de och det med rätta, sådana finns!

    Det är ingen som skyddr varandra, detta är ingen diktatur. För mycket pladder och yttrandefrihet! Skitprat brukar spridas av Uppdrag Granskning och fanbärare som boulevardtidningarna Aftonbladet och Expressen. Hänglås på munnen för Janne Josefsson och Helin m.fl. vore ett koncept = censur!

    ReplyDelete
  2. Se gärna programmet och svara om du då fortfarande tycker att allt var rätt gjort i detta fall.

    Hinner inte skriva mera utförligt då jag vill se debatten nu men släpper på dit inlägg ändå.

    Jag tror för min del att det blivit en pinsamhet som försökt skojas bort men ändå uttalas, kring pappans snopp som dottern råkat ta tag i.
    Har själv varit i den situationen då jag badade med dåvarande kvinnas son (som jag varit med sedan födseln)att denna tog tag och jag sade barskt nej och tog bort och han tyckte bara att det var kul och skrattade (var ca 2år) och försökte ta tag igen.

    ReplyDelete
  3. ett av problemen i just detta fallet var att förhörsledaren försökte lägga ord i munnen på barnet, samt stod och gjorde en onani rörelse med handen tills barnet började upprepa den.

    men han var dum nog att göra det där han kunde synas på video inspelningen av förhöret, och pappan såg det under rättegången.

    ReplyDelete
  4. Blivande socionom15 Nov 2011, 23:15:00

    Hur kan man säga att barnen borde blivit omhändertagna för gott? Hur kan man mena att pappan (om fakta från tidningar och UG nu är den sanna)har uppfört sig oanständigt och felaktigt? Baseras detta på att han sov naken på natten? Vad hände med att nakenhet var det mest naturliga? Att vi alla föds nakna? Så länge flickan inte verkligen "mjölkade" honom och han njöt så är det ingen synd eller skada skedd! Förutom faktumet att för barnen fullständigt okända personer kom och hämtade dem på dagis, tog de till okända platser och förbjöd dem att prata eller träffa sina föräldrar i mer än två månaders tid.

    Badade eller duschade ni aldrig med era pappor? Varför måste alla nuförtiden sexofiera nakna barn? För det är just precis DET som görs av fullt vuxna människor i en obehagligt hög maktposition vad gäller våra familjeliv! Vem är egentligen den smutsige, den som filmar sina badande, nakna, barn på stranden eller den som ser filmen och associerar det med något sexuellt? Som ansvariga för BARNENS framtid, liv och välmående så kan inte socialtjänsten utsätta barn för detta utan att på ett bättre sätt undersöka saken. Att inte agera på detta sätt innebär inte automatiskt att inte agera alls! Det handlar om att inte skrämma livet ur barnen och att behålla det sunda förnuftet och inte styras av den pedofilihysteri som råder i landet just nu. Jag tänker inte på föräldrarna jag har barnens bästa i åtanke och det handlar om att göra det bästa och mest rättvisa mot barnen och det INNEBÄR INTE att ta förhastade beslut! Det gör INGENTING bättre.

    ReplyDelete