Avsalta Havsvatten Nu

Vatten är det brist utav, på en VATTEN planet!? Avsalta Havsvatten Nu!


Wednesday 2 November 2011

Man kan ju inte döma någon för en mardröm.

 Ang Högsta domstolens dom den 16 september 2011 i mål B 2130-11
http://www.hogstadomstolen.se/Domstolar/hogstadomstolen/Avgoranden/2011/2011-09-16%20B%202130-11%20Dom.pdf



Han kan ha gått och lagt sig, somnat snabbt, och blivit väckt mitt i en mardröm och på grund utav berusning och tabletter sedan  börjat försvarat sig utan att ha vaknat.  

Visst kommer det att krävas ny teknik för att avgöra det hela då någon lömsk mördare skulle kunna utnyttja detta för att straff fritt skada/döda någon.

Med ny teknik så menar jag att man kanske får börja mera ta blodprover och mera genomgående analysera dessa för att spåra droger, mediciner , hormoner , stress etc vid brott (och även olyckor och spännings sporter , för att ha något att jämföra med).

Jag håller med om att det vore ju enklare att ge han 10 år på kåken men det vore ju ett kraftigt övergrep om det var en dröm han reagerade så starkt för och inte hann vakna innan han börjat slåss för sitt liv , om det var en mardröm han hamnat i.

Med analyser etc så kanske man kunde även ta blodprov på andra och sig själv  för att se om de vara nära att göra bort sig, innan de slog ihjäl någon, likt ett diabetes test, vore ju högt på önskedröms listan.

Så ta alltid ett par rör extra blodprover vid brott redan nu och spara tills någon kommit på forskningsuppslag om vad som rinner till extra eller för lite vid vansinnes dåd, dit även dåd vid svartsjuka räknas.

Uppdaterad med en länk om några som tänkt till och vill praktisera i dessa banor
http://www.nyteknik.se/nyheter/fordon_motor/bilar/article3308389.ece



HD upphöjer inte alls berusning till ursäkt

No comments:

Post a Comment