Avsalta Havsvatten Nu

Vatten är det brist utav, på en VATTEN planet!? Avsalta Havsvatten Nu!


Saturday 13 March 2010

Folkmord historia vs glömska

Folkmord historia vs glömska (korrigerad kopia)

svar till en ang historia och glömska kring folkmord, här:
http://www.fof.se/tidning/2004/7/turkiska-kallor-bekraftar-folkmord#comment-4896

SKRIVET AV L-HS 13. MARS 2010 - 9:26.
Bra skrivet och tänkvärt, men jag själv tänkte då man i lågstadiet fick höra om grymheter ur tex bibeln att; hur kunde de?, och hade redan där lärt mig lite om vart gränserna går och således så lärde man sig av historien.

Men du har rätt, att dra fram det ena folkmordet som hände för länge sedan medan det pågår andra i dag, är ju lite kluvet, och man undrar har de inte läst samma som jag i skolan mm?
och det kan ju vara så att de inte fått den informationen sedan barnsben och därför inte inser vad de gör i hettan, och får ångra sig bitter senare då de inser vad de gjort och vad de själva hade tyckt, om de hört om sina handlingar, men om någon annan hade begått dem.

Detta är problemen med historia / glömska man vill glömma , men vet att någon som inte vet kan upprepa historien genom att inte ha fått information,så kanske en bok om grymheter genom tiderna vore bra att ta fram, så att många kan tänka “hur kunde de” och på så sätt få en spärr i skallen, som mildrar och förhindrar övergrepp mm.

No comments:

Post a Comment