Avsalta Havsvatten Nu

Vatten är det brist utav, på en VATTEN planet!? Avsalta Havsvatten Nu!


Monday 18 July 2011

Satte in 50 spänn igår, men (uppdat)

såg hellre att man likt Vi-skogens 20kr per träd  hade långtids projekt för varaktig stabilitet, än att veta att stora katastrofer pga av att på denna vatten planet så är det lågprioriterat att ta bort saltet ur havsvattnet och torkan får stora konsekvenser ofta och återkommande.

Kan man inte beräkna  och utifrån dessa beräkningar sätta upp skisser på hur tex vattenförsörjningen skulle kunna tryggas  och låta  allmänheten  se att man kan med små enkla donationer, göra skillnader genom att tex ha 20kr per  del  bevattnings rör , eller del i avsaltningsanläggning  och sedan del i elen som behövs för att skilja saltet från vattnet.
Detta är ju bara en del av utvinningsvägarna  det finns brunnar man kan borra mm, men det enklaste, primitivaste metoden är att ånga upp saltvatten och kyla ned ångan för att få söt-vatten, och då törst och svält skapar bråk och sedan krig om det som finns att äta och dricka och även hårdare sedvänjor, då svälten är ofta återkommande, för att mildra nästa torr period.

Just Vi-skogen http://www.viskogen.se/ har en nät sida som åskådliggör vad som sker med den donerade 20an och man får ett hum om vad som behövs, visst är en SMS eller konto donation bra, speciellt i katastrofer , men för långsiktighets donationer så är det intressant att se vad som sker med pengen och vad som är kvar att göra och stimulerar tankar till förslag  om förbättringar . Ang Vi-skogen så stimuleras ju vattenhantering/utvinning också  då man behöver vatten till träden.

Man skissar på att befolka andra planeter och ordna atmosfär på dessa, så finns det skisser på att bevattna befolkade delar av torra områden på denna planet som man kunde donera 20 spänn till, då och då ?

Sedan bistånd kunde man ha delar av i form utav industrier i I-länderna som exempelvis Sverige där många flyktingar etc går arbetslösa , industrier som tillverkade solceller avsaltningsutrustning , plogar mm http://l-hs.blogspot.com/2011/07/invandrare-utan-sysselsattning-ta.html


Lite om vattenbristen i Världen http://l-hs.blogspot.com/p/vattenbristen-i-varlden.html



AKUT hjälp nu http://www.expressen.se/nyheter/1.2500216/sa-kan-du-hjalpa-svaltkatastrofens-offer
Som är bra men glöm inte att stimulera och skriva om långsiktigare lösningar, och hjälp organisationer stimulera även biståndsviljan hos givarna  som tex Vi-skogen genom att man får se vad som sker och i vilken takt saker och ting sker så att inte folk en gång om året låser sig till en liten donation och bläddrar snabbt för bi de jobbiga  katastrof bilderna då de inte upplever att något händer.


Uppdaterad 26 Juli 2011: Satte in 50 kr till i förrgår via sms till "Plan", gången innan så var det till Svenska kyrkan, också det via sms. Man får ju hoppas att de har bra rutiner att fördela resurserna på nu i akuta skedet.

För kanske 35 år sedan läste jag att man höll på med planer på att bogsera Isberg till torra områden , dumt nog så trodde man väl att sådan enkla problem som vatten skulle snart lösas. Vatten är det första jag tänker på då jag läser om torka , öknar , svält och numera krig och vissa  hederskulturer.


Uppdaterad 28 Juli 2011 Ang 200miljoner extra från Svensk håll:

Vore bra om man i dessa läger även satte upp tillverkningsindustrier där de på plats som ville hade möjlighet  , kunde känna att de jobbade sig ur situationen  själva och fick möjlighet att jobba (och få kunskap) långsiktigt på ett problem som återkommer för eller senare och som ju genererar många andra problem som krig , sjukdomar mm.

Detta är så man baxnar ( uppdaterat 4 Augusti 2011)
http://l-hs.blogspot.com/2011/08/varldssamfundet-klagar-da-malawi-ordnar.html







http://www.dn.se/nyheter/sverige/sa-kan-du-hjalpa-de-svaltande-i-ostra-afrika
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/okat-svenskt-stod-till-svaltdrabbade_6353886.svd
http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.685425-okat-svenskt-stod-till-svaltdrabbade
http://www.dn.se/nyheter/varlden/sverige-okar-bistandet-till-afrikas-horn
http://www.dn.se/nyheter/varlden/fn-redo-flyga-in-mat-till-somalia
http://www.svd.se/nyheter/utrikes/miljoner-kan-do-i-svalten_6348028.svd
http://www.smp.se/nyheter/tt_utrikes/fn-ater-i-somalia(2863778).gm
http://hd.se/utrikes/2011/07/17/fn-ater-i-somalia/
http://www.gp.se/nyheter/varlden/1.677139-fn-ater-i-somalia
http://www.dn.se/nyheter/varlden/fn-ater-i-somalia
http://www.svd.se/nyheter/utrikes/fn-ater-i-somalia_6325454.svd
http://www.dn.se/debatt/mycket-lidande-pa-afrikas-horn-hade-kunnat-undvikas
http://www.dn.se/nyheter/varlden/under-hungerflykten-dor-barnen
http://www.expressen.se/nyheter/1.2501954/fn-lyckades-slappa-ner-mat-till-svaltoffer

No comments:

Post a Comment