Avsalta Havsvatten Nu

Vatten är det brist utav, på en VATTEN planet!? Avsalta Havsvatten Nu!


Tuesday 29 March 2011

Skrivbordsgeneralerna säger , beredskapen är god.

Tänk om FN generalerna kunde säga det samma och få under ett år samma budget för att tex dra in el och vatten hos världens svältande och törstande med avsaltning och solceller som metod bla.

Man måste tänka på att det är riktiga människor som dör och som hamnat på olika sidor i konflikten utav olika anledningar som bostads ort släktskap  mm, visst tänkte jag att det vore kul att få tagga JAS järnet och var den lust fyllda känslan jag fick då jag läste om nyheten att 8 JAS skulle ned till Libyen , men folk kan dö , och det är bara att tänka sig in i hur det skulle kännas om någon kom hit och skulle bomba oss så förstår man att det inte är ett data spel.

Så budgetera vatten projekt i biståndet till tex FN  och eller skänk en tjuga själv då och då http://l-hs.blogspot.com/p/vattenbristen-i-varlden.html  till tex VI-skogen som jag undrar inte kunde ha samma stil med solcellslampor , meter vatten rör, kubikmetrar avsaltat vatten etc också eller om det finns de som håller på med det.
Delar av Övrigt skrivet  om Libyen , Egypten, Palestina , Israel
http://l-hs.blogspot.com/2011/03/ja-att-gora-affarer-i-och-med.html
http://l-hs.blogspot.com/2011/03/israel-och-palestinier-forhandla-med.html
http://l-hs.blogspot.com/2011/03/ge-han-en-vag-ur-detta.html

Och Läs gärna  Världs skuggregering http://l-hs.blogspot.com/2011/03/varlds-skuggregering.html





 http://svt.se/2.22620/1.2378963/gripenplan_kan_lyfta_i_helgen
http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.589152-gripenplan-kan-lyfta-pa-lordag
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/gripenplan-kan-lyfta-pa-lordag_6054881.svd
http://www.dn.se/nyheter/varlden/tusen-doda-i-libyen
http://ltz.se/nyheter/inrikes/1.2908882-gripenplan-kan-lyfta-pa-lordag


http://www.svd.se/nyheter/utrikes/gaddafis-styrkor-mot-ras-lanuf_6050453.svd
http://www.dn.se/nyheter/varlden/koalitionen-splittrad-infor-libyenkonferensen
http://www.svd.se/nyheter/utrikes/londonmote-om-libyens-ode_6049853.svd
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/paradoxal-logik-bakom-beslutet_6049977.svd
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/ob-piloterna-tillhor-den-absoluta-spetsen_6049849.svd
 http://svt.se/2.22620/1.2375557/gripenplan_till_libyen?lid=puff_2375557&lpos=rubrik
http://www.dn.se/nyheter/varlden/ove-bring-beslutet-inte-kontroversiellt
http://www.dn.se/nyheter/varlden/formell-forfragan-om-gripenplan
http://www.expressen.se/nyheter/1.2383264/sverige-skickar-jas-gripen-till-libyen
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/gripenplan-far-inte-bomba-markmal_6048739.svd
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/pk-om-gripen-till-libyen_6048945.svd

8 comments:

  1. Jag måste fråga: hur gammal är du? Talar du inte svenska? Lider du av någon psykisk störning som gör det omöjligt för dig att skriva korrekt?
    Jag räknar nämligen till över tjugo fel i ditt blogginlägg, allt från särskrivning till brist på skiljetecken och oförklarliga versaler mitt i meningar. Tog mig en stund att förstå vad du faktiskt försökte uttrycka.
    Annars undrar jag mest hur du menar att avsaltning av saltvatten skulle lösa problemen i Libyen, eller för den delen dito i Mellanöstern?

    ReplyDelete
  2. 1)Jag är 44 år , 2)jag talar Svenska,3)mig veterligen så lider jag ej av psykisk störning , men jag skriver snabbt, möjligen då jag är trött och har ont utav http://l-hs.blogspot.com/p/bra-vard-rinosinit-tandrot-i-sinus-twar.html

    eller så tycker jag bara att problemen i världen är så förbannat enkla att lösa om man vill så man blir frustrerad och kastar iväg texter snabbt som man tycker alla borde hajja.

    Det var mina svar , mina frågor till dig är,
    1) har du inget annat för dig än att räkna slarvfel i inlägg? 2) tycker du att eviga problem som skapas utav brist på basala saker som vatten mm, där avsaltning skulle vara enklaste vägen att kurera i stort, ska även i framtiden botas med kulor och bomber?

    3)När donerade du senast 20 spänn till vatten , mat etc?

    ReplyDelete
  3. korrigering : MÅNGA utav grundproblemen skulle kunna lösas med vatten så att folk inte slogs om småsmulor utan likt Svenssons hade sitt att göra varje dag.

    ReplyDelete
  4. Sedan så tror jag att hederskulturer skulle mildras genom att folk inte behövde styra vart deras ungar skulle giftas in om de hade kyl och frys fyllda med käk på äldre dar, så jo vatten och mat löser mycket onödigt tjafs.

    ReplyDelete
  5. 1911 har Italienska luftskepp bombar turkiska ställningar på libyskt territorium.

    Så börjadeitaliens kolonisering av Libyen!

    Here we go again 2011...

    ReplyDelete
  6. Klart att man kan få med ett gäng slarvfel när man skriver snabbt och har ont, oavsett skäl. Men likväl måste det väl finnas något som heter korrekturläsning? Hur kan du förvänta dig att någon ska ta dig allvarligt om du inte ens kan erbjuda dina läsare en föreståelig text? Föreställ dig om en tidning eller nyhetsprogram skulle använda samma motivering som du, bara kasta ut lite text, halvfärdigt och fullt med felaktigheter. Har du någon universitetsutbilding? Gymnasieutbildning? Du kanske är ovan vid att skriva?

    Vem skulle vilja investera i ett oerhört dyrt vattenavsaltningsverk i ett land där politisk-ekonomiska oroligheter kan leda till att verket året efter bränns ned? Hur kan man ens tänka på att bygga sådant i länder som saknar en fungerande statsmakt, stabil regering, infrastruktur och annat?

    Har man en korrupt, diktatorisk regering, som missköter sitt uppdrag och struntar i folkets väl och ve, då har man inget val än att resa sig upp i revolt, för att få tillgång till mat, vatten, arbete osv. Då är det alla människors skyldighet att hjälpa sina medmänniskor, med våld om det absolut är nödvändigt. Sedan, när freden har återvänt, och man har en stabil regering som representerar folket, och vill folkets väl, DÅ kan denna regering börja investera i vattenavsaltningsanläggningar och allt sådant.

    Du har rätt, problem i världen är förbannat enkla att lösa. Både Gandhi och Hitler tyckte det, och båda strävade efter att lösa dem som de tyckte var bäst. Resultaten blev ganska olika, inte sant? Så akta dig för att kasta ur dig dylika påståenden, endast tillsammans, gradvis, kan vi skapa en bättre framtid. Tänk på att hela mänsklighetens historia är en enda linje av förbättringar för människor. Aldrig har folk levt så gott, fritt och säkert som idag. Och bättre ska det bli. När dammet lägger sig i Nordafrika ska araberna göra samma arbete som sedan tjugo år är igång i Central- och Östeuropa. Framtiden är ljus^^

    ReplyDelete
  7. Tom du förstod av min text att det var vatten jag menade, bravo.

    Jag tror att om man satsar på vatten så att folk har mat etc så får diktatorn färre som tvingas utföra hans verk. Pengar (mat och vatten mm )=makt och ju kärvare läget är desto mera makt.

    Se på självmordsbombarna som kanske har ont, svälter och törstar som blir intalade att de får allt i himlen och att deras familjer nere på jorden får en slant om han offrar sig.
    Tror någon att han skulle offra sig lika lätt om allt vore bra runt han? Jag tror inte det, jag tror att han skulle sagt "gör det själv", och om han trott att det var sant, skulle meddela någon myndighet eller organisation.

    ReplyDelete
  8. Tillägg : du känner inte till att två miljarder inte har rent vatten, och att många dör varje dag?

    De skiter nog i politik och sakta strävan från någons sida, då de får chansen så tar de den och behåller den, se diktatorerna. Så mindre krig med mera vatten blir kontentan.

    ReplyDelete