Avsalta Havsvatten Nu

Vatten är det brist utav, på en VATTEN planet!? Avsalta Havsvatten Nu!


Wednesday 21 September 2011

Lamp-väckarklockan , billig.

Jag testade att koppla en billig timer till en stark lampa och det fungerar mycket bra. Man ställer timern strax innan (Ca 15 minuter) vanliga ljudlarmet och är mycket piggare.
Ljus stoppar ju melatonin utsöndringen (sömnhormonet) och är väl förklaringen till att man är så mycket piggare.

Första halvåret kan samma tanke dyka upp dock "vem f.n har tänt lampan?", varje morgon.


http://www.expressen.se/halsa/1.2564969/sa-vaknar-du-pigg


Uppdat ca 09:46
Liknande 24 timmars timers har jag som på bilden nedan , de finns förutom på  Clas Ohlson som jag länkar till ,lite varstans som tex på Rusta, ÖB, Kjell &Compani mfl, tycker de är smidiga (om de går rätt) att ställa om och även slå på lampan manuellt med
Kopplingsur. (Klicka på bilden för att se en större bild - öppnas i nytt fönster) 
http://www.clasohlson.se/Product/Product.aspx?id=161986942




Orginalen 
Wake -up -light  har kommit ned skapligt i pris fanns från 399, denna som jag även länkar till för 499:-
http://www.clasohlson.se/Product/Product.aspx?id=162258723

4 comments:

  1. Det var intressant! Själv har jag fått en "antisnark" utrustning verkar BRA jag är piggare och kan ha den på snart hela natten!

    ReplyDelete
  2. @Kurt "fido", Hoppas det fungerar , själv fick jag astma medicin och vaknade utsövd på morgnarna(en för mig , stor överraskning).

    Iden med lampan fungerar väldigt bra om man ska upp tidigt och inte vill försova sig, och jag fick iden för några år sedan då jag såg att Philips hade lampväckarklocka men som kostade runt 2000:-, och då jag ville se om det fungerade överhuvudtaget så satte jag in en enkel timmer med vred och 15minuters intervaller för ca 20 spänn och det gick bra.
    Ända abert är att olika fabrikat kan gå för sakta eller för fort så man bör testa ett par stycken, de digitala är ok om man ska upp samma tid, varje dag.

    Mvh
    l-hs

    ReplyDelete
  3. Verkar vara en bra och billig idé!
    Ha det gott, kram /Gerd

    ReplyDelete
  4. @Gerd,
    Jo man kan ju i alla falla testa om man skulle bli hjälpt utav den dyrare modellen (tror de finns för strax över 1000kr nu), och kanske som jag inse att det är bara en klocka (timer) till lampkontakten extra som behövs och tar ingen plats, men har samma effekt på bla melatoninet. Kanske de andra lamporna börjar "dimmra" upp sig och är mildare så att säga .

    Ha en trevlig Onsdag Gerd.

    Mvh
    l-hs

    ReplyDelete